Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2010 17:39 - Да предпазим нас и децата от радиация
Автор: vodoraslite Категория: Други   
Прочетен: 1490 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.03.2010 17:40


Опасността от радиация не е свързана само с ядрен взрив. Много по-коварни са ниските дози радиация, ако действат продължително, защото разрушават клетките и водят до рак и увреждане на потомството. Това сочат наблюденията над 400 хиляди американци, участвали в операция “Пустинна буря” и поразени от т.нар. Синдром на Залива. Болестта се дължи на обеднения уран, използван в бойните действия. Той отделя алфа-частици, които с времето отслабват имунитета и водят до мутации, рак и увреждане на потомството.

“Спечелихме битката в Залива, но изгубихме здраве, семейства и поколение” – така обобщават войниците положението. Повечето са или мъртви, или в инвалидни колички и принудени да приемат десетки лекарства, и то без подобрение. Родените от такива бащи деца са с вродени малформации, намален имунитет и по-висока честота на рак.

Обедненият уран, разпръснат в Косово, е истински геноцид спрямо децата на Европа. Там са хвърлени няколко пъти повече боеприпаси с обеднен уран, отколкото в т.нар. “Долина на смъртта” в Ирак. Радиацията на Балканите ще остане повишена през следващите няколко хиляди години. Вече се говори за “Балкански синдром”…
Косово е вторият източник на радиация след Чернобил. Впрочем, горещите частици, инхалирани от “облака” през 1986 година, до живот ще останат в нашите бели дробове и ще облъчват както нас, така и децата ни, когато ги прегръщаме (те са източник на проникваща радиация). За разлика от това, алфа-радиацията от Косово не е проникваща и се спира от няколко сантиметра въздух, парче плат или лист хартия. Това обаче не я прави по-малко опасна! Тя се натрупва в костите и тихомълком уврежда костния мозък. Статистиката сочи, че алергиите, автоимунните заболявания, ракът (особено на кръвта) и болестта на Ходжкин вземат все повече и все по-млади жертви. Това е логично – бебетата, родени през последните години и хранени с обикновените храни, трупат повече радиация докато изграждат скелета си, защото в диетата им не достигат минерали. Истинските последствия от това, уви, тепърва предстоят – и никой не е застрахован!

Естествено е да се запитаме: как можем да защитим децата от радиация? И тук на помощ идват микроводораслите. Съществуват поне пет механизма, по които те ни предпазват.

  1. Селективно усвояване: ако в храната има нормални минерали, организмът не усвоява радиоактивните. А най-богатата на минерали природна храна са водораслите! Затова те са особено полезни за бременни, кърмачки и деца – при тях нуждата от минерали е повишена.
  2. Хелатиране: няколко молекули се свързват в голям комплекс, който после се изхвърля от организма. Най-добър хелатиращ агент в природата е алгиновата киселина, която се съдържа във водораслите (algae – водорасли, лат.). Тя активно чисти радиацията от тялото.
  3. Антиоксиданти: неутрализират свободните радикали (СР), които се образуват от радиацията и разрушават клетките, намаляват жизнеността и предизвикват рак или израждане на потомството. Водораслите са богати на антиоксиданти ни предпазват от радиацията, която вече е в нас.
  4. Ензимно обогатяване: ензимите подобряват устойчивостта ни към радиация и други вредности. Изсушени по подходящ начин, водораслите са много богати на ензими, които подобряват метаболизма и ни правят по-устойчиви на екологичните проблеми, в това число и на радиацията.
  5. Клетъчна регенерация: микроалгите са най-пълноценната и лесно усвоима клетъчна храна в света – истински балсам за всяка клетка на тялото. Когато клетките разполагат с всичко необходимо, те се обновяват по-лесно и стават много по-издръжливи.

 

Оставена без контрол, радиацията подрива здравето и може да доведе до тежки последствия.Заключението се налага само – ако обичате децата си, давайте им водорасли, за да ги предпазите. А що се отнася до възрастните, всеки е свободен да избира…

Забележка: Водораслите не са единственият начин да се предпазим от радиация, но те определено са най-добрите в това отношение, понасят се много добре, а употребата им е лесна и удобна. Към тях могат да се добавят жен-шен, пчелен прашец, бирена мая, чесън, астрагалус, ехинацея, червено цвекло и вит. А, Д и Е.

За повече информация, заповядайте на www.neobile.com


Тагове:   НАС,   радиация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vodoraslite
Категория: Други
Прочетен: 56752
Постинги: 13
Коментари: 5
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930