Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2009 15:47 - Коластрата от крави - извор на здраве и дълголетие
Автор: vodoraslite Категория: Други   
Прочетен: 3266 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 10.03.2010 17:42


 Коластрата е първата храна за всички бозайници и човека, която се отделя от млечните жлези на майките през първите 2-3 дни след раждането. Тя пренася готови антитела и растежни фактори (РФ) от майките към новородените. Това ги защитава в началото на живота, когато те са най-уязвими, и им помага да се справят с инфекциите и да се развиват оптимално. Оставени без нея, новородените не се развиват правилно, боледуват и дори умират.    Коластрата от крави съдържа до 20 пъти повече РФ от човешката. Тя е безопасна дори и за хо ра, които не понасят млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки са минимални. Добива се от крави, които се отглеждат на свобода на големи и чисти пасища, и чиято храна не съдържа пестициди и антибиотици. Богата е на:

Имуноглобулини - широкоспектърни антитела, защитаващи организма от бактерии, гъбички, плесени и вируси. Те са ефективни срещу около 20 вида патогени, в това числоStaphylococcus, Streptococcus, E.coli, Helicobacter pylori,Cryptosporidium, Salmonella, Candida, Rotavirus. Същест вуват пет групи имуногобулини (IgA, IgD, IgE, IgG, IgM) и всички те се съдържат в коластрата от крави. При това докато IgG в човешката коластра е само 2%, в кравешката той е от 8 до 25%.

Витамини и минерали - в коластрата те са естествено балансирани и в голямо количество.

Лактоферин - мощен широкоспектърен антибиотик, който за разлика от фармацевтичните ан тибиотици освен срещу бактерии помага и срещу вируси (СПИН, херпес), Сandida albicansи дру ги инфекции, както и за лекуването на болести като рак, синдром на хронична умора и др.

Цитокини (интерлевкини, гама-интерферон, лимфокини) - подсилват имунната система като регулират силата и продължителността на имунната реакция. Предават информация от една имунна клетка на друга, увеличават активността на Т-лимфоцитите, стимулират производството на антитела, облекчават болката и възпалението, имат противотуморно действие.

Олигозахариди и гликоконюганти - не позволяват на вредните микроби да проникват в сте ните на стомашно-чревния тракт и по този начин предпазват от редица болести.

Полипептид, богат на пролин (PRP) - регулира функциите на тимусната жлеза (много важна за имунитета). PRP стимулира имунитета, но също може да балансира прекалено силната имунна реакция при автоимунните болести.

Гликопротеини (протеаза и трипсинови инхибитори) - предпазват имунните и растежни фак тори на коластрата от храносмилателните сокове на стомаха и червата.

Лакталбумини - много ефикасни срещу вируси и тумори. Подобряват настроението и издръ жливостта на стрес, тъй като увеличават производството на серотонин в мозъка и същевременно намаляват нивото на кортизола

 

Лизозими - локални естествени антибиотици, които при контакт разрушават бактериите.

 

 Растежните фактори (РФ) в коластрата са идентични с човешките. Те подпомагат растежа и възстановяването на всички органи и тъкани, изгарянето на тлъстините и изграждането на мус кулна маса. Локално лекуват цикатрикси, изгаряния и рани, използват се и в козметиката.

Трансформиращи растежни фактори А&B): стимулират деленето на клетките в съединителната тъкан и подпомагат образуването на хрущяли и костно вещество. Затова са важни за излекуването на рани и счупвания на кости, както и при проблеми с чревните лигавици.

 

Епителен растежен фактор (BGF) - подмладява кожата, укрепва лигавиците на дихателна та, храносмилателна и отделителна системи и така се бори с най-различни болести: язва, гастрит, колит, синдром на пропускливи черва, пиелонефрит, цистит, астма, синузит и др

 

Инсулиноподобен растежен фактор (IGF-1) - регулира кръвната захар, холестерола и липи-дите, помага за изграждане на качествена мускулатура и за възстановяването на ДНК и РНК. Всичко това го прави едно от най-мощните средства против остаряване.

Тромбоцитен растежен фактор (PDGF): помага за деленето на клетките на съединителната тъкан, гладката мускулатура и фибробластите. Вероятно е от значение за преживяването и реге нерацията на нервните клетки.

Хормон на растежа (Gn): има огромно значение за правилния растеж на децата, за достига нето на максималния генетичен потенциал, за регенерацията на всички тъкани, за поддържането на младостта и красотата. Забавя остаряването при по-възрастните хора.

Ключът към дълголетието: Растежен хормон или 

Коластра?

Напоследък коластрата се очертава като най-перспективното средство за съхраняване на мла достта, забавяне на остаряването и продължаване на живота. Това се дължи на уникалното съче тание от естествени растежни фактори в подходящо съотношение, които тя съдържа.

 

Един от начините да се забави остаряването е хормоно-заместителната терапия с човешки рас тежен хормон (ЧРХ), но мненията на специалистите по въпроса са доста противоречиви. От една страна, възрастните хора (над 60 г.), приемали ЧРХ, усещат прилив на енергия, половото им вле чение нараства, увеличават крехката си мускулна маса, костите им се уплътняват и кожата им се подмладява. Имунитетът укрепва, остеопорозата, инфарктите и инсултите намаляват. От друга страна, лечението с ЧРХ може да бъде много опасно, особено ако не се приемат подходящи дози. За нас ЧРХ е това, което са силните торове за растенията - ускорител на растежа. ЗатоваHGH би могъл да доведе до хипертония, акромегалия, гинекомастия, растеж на туморни клетки и т.н.

Коластрата
 е алтернатива на ЧРХ, защото е единственият естествен източник на перфектно балансирани растежни фактори, които забавят остаряването и регенерират тъканите. Когато се приема редовно, коластрата прави кожата по-хубава, старческите петна намаляват и даже изчез ват, при остеопороза се увеличава костната плътност, а сексуалните функции се възстановяват. Иначе казано, коластрата действа подобно на ЧРХ, но без странични действия. Имунитет и коластра

Коластрата може да помогне за предотвратяване на инфекциозни и дегенеративни заболява ния, вкл. рак и сърдечни болести. Тя съдържа имунни фактори, които възстановяват ефективно стта на имунната система и балансират свръхактивната имунна система при автоимунни заболя вания (когато тялото се самоатакува). Затова коластрата помага срещу болести като синдром на хронична умора, множествена склероза, фибромиалгия, ревматоиден артрит, лупус (кожна тубер кулоза) и склеродерма. Ползите за имунитета се дължат поне на три механизма:

-   внасяне на готови антитела в червата, които обезвреждат около 20 вида микроби. Това е имунитет наготово, добре дошъл за всеки човек, особено за изтощени и отслабени болни.

-   стимулиращо действие посредством растежни фактори, които помагат за поддържане на всички тъкани и системи на организма в оптимално състояние.

-   коластрата е пълноценна, лесно усвоима биогенна храна,съдържаща всичко необходимо за правилното развитие на имунната система и за поддържане на стабилен имунитет.

Артрит и коластра: Коластрата е един от най-богатите източници на MSM (метил сулфанил метан) и противовъзпалителни субстанции. Тя намалява болката и отоците, стимулира регенера цията на тъканите и помага за изграждането на костите, хрущялите и лигаментите.

Остеопороза и коластра: TGF-B води до намаляване на остеокластите (клетките, които уни щожават костите) и може да намали и дори да предотврати развитието на остеопороза. Коластра-та е естествен източник на TGF-B и други растежни фактори, които повлияват положително кос тната плътност и здравина. Приемането й заедно с водорасли води до подобрена костна плътност, по-висок хемоглобин, общо освежаване, повишаване на тонуса и намаляване на оплакванията.

Повишена чревна пропускливост и синдром на раздразнените черва: Те се причиняват от вируси, бактерии, гъбички, паразити и токсини, неправилна диета, алкохол, противовъзпалителни и цитотоксични лекарства, стресови фактори като сърдечни кризи, операции, или други подобни. Това състояние може да доведе до много проблеми като диария, лошо усвояване на храната и хранителни алергии, екземи, псориазис и др. Свързва се с автоимунни заболявания като мускулна атрофия, фибромиалгия, склеродерма. Съпровожда сериозни инфекции (СПИН, холера, салмонела, E-коли), както и болест на Крон, артрит, хепатит, хронична умора, алкохолизъм и др.

Много болести започват от стомаха и червата. Коластратаунищожава патогенните микроби, подпомага заселването на полезни бактерии, успокоява и заздравява раздразнените и свръхпро-пускливи черва, изгражда бариера срещу токсините и патогените, подобрява усвояването на вси чки храни, добавки и лекарства, и буквално връща към живот както храносмилателния тракт, та ка и целия организъм. Нито една друга субстанция не е толкова ефективна за това състояние.

120 капс. - 89,30 лв. (0,75 лв./капс.)        

Препоръчвана доза: 2 до 6 капс./ден.       

За повече информация, заповядайте на www.neobile.com


Тагове:   Извор,   здраве,


Гласувай:
0



1. анонимен - Рiч Харвест - Продаж пестицидів і агрохімії в Україні
05.03.2012 11:50
<img>http://i077.radikal.ru/1203/50/5eb5ee1ee30d.jpg</img>

«Річ Харвест» в перекладі означає «щедрий урожай». Так ми вирішили назвати нашу компанію, бо саме щедрий урожай є запорукою благополуччя як сільськогосподарських підприємств і фермерів, так і держави.

Продаж пестицидів в Україні: «Річ Харвест» є партнером, а також ексклюзивним представником ТОВ «Франдеса» - виробника засобів захисту рослин в Республіці Білорусія. Завод «Франдеса» побудовано з дотриманням усіх необхідних сучасних вимог по забезпеченню високої ефективності препаратів і екологічної безпеки. Сучасне обладнання дозволяє виробляти різні препаративні форми пестицидів: концентрати емульсій, концентрати суспензій, водні розчини і водорозчинні концентрати.

<a href=http://richharvest.com.ua/pesticides/weed-control/>методи боротьби з бурянами</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/news/virobnich-viprobuvannya-pestitsidv-tov-frandesa-/>сільськогосподарські пестициди фото</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/pesticides/herbicides/>гербицид для аэродромов</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/pesticides/insecticides/>назви інсектицидів</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vodoraslite
Категория: Други
Прочетен: 56767
Постинги: 13
Коментари: 5
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930